Tuesday, January 24, 2012

Cum sa scoti limitarea la banda de internet rezervata de Windows


Cum sa scoti limitarea la banda de internet rezervata de Windows

E o setare mai veche, pentru Windows XP, insa mi-am amintit de ea acum si am zis ca o postez pentru cei care nu o stiu. Se poate folosi inclusiv pe Windows 7. Mai exista multe conexiuni slabe in Romania care ar putea beneficia de o viteza mai mare la net, fara ca Windows-ul sa se lafaie pe o anumita banda rezervata numai pentru procesele lui interne.

In mod normal, implicit, Windows (XP) iti foloseste 20% din banda de internet (bandwidth).

Ca sa modifici acel procent urmeaza acesti pasi:

Clic Start >> Run >> scrieti "gpedit.msc" si dati OK

Apoi urmati calea:
Local Computer Policy >> Computer Configuration >> Administrative Templates >> Network >> QOS Packet Scheduler >> Limit Reservable Bandwidth

Dublu clic pe Limit Reservable Bandwidth, setati pe "Enabled" si in loc de 20% puneti 0% (zero) daca nu doriti sa detina Windows-ul banda rezervata, ori daca doriti totusi o mica bucatica sa fie rezervata setati o valoare cat mai mica - 1,2,3,4 % etc . Acum banda rezervata implicit de sistemul de operare Windows este zero ( ori ce valoare alegeti voi), veti observa o oarecare imbunatatire (in principiu cu acele procente care nu mai sunt rezervate).

Chiar daca este setat pe "Not Configured", cum probabil o sa gasiti in Windows 7, sfatul meu e sa setati pe "Enabled" si sa ii dati valoarea zero, unu, doi etc cat doriti voi, oricum ideal este sa fie 0 ori 1 % ! 

0 comments:

Post a Comment

1. Incercam sa fim decenti in limbaj
2. Nu te cheama nici termopane, nici masini, nici retete culinare, te simti ?

Cu siguranta o sa iti placa urmatoarele articole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share