Tuesday, May 15, 2012

Prima pagina in Google

Prima pagina in Google

Toti posesorii de site-uri isi doresc ca la cautari relevante din domeniul lor de activitate ori nisa siteu-ului ( blog-ului) acesta sa apara pe prima pagina in Google. Noi spuneam ca se poate si mai bine, se poate ca anumite site-uri sa fie pozitionate in top 3, top 5 in rezultatele Google. 

Evident, totul de depinde de ce anume are deja siteul, continut, daca a mai avut parte de promovare si optimizare dar mai ales cuvintele cheie vizate. Este foarte greu sa obtii prima pagina in rezultatele Google pentru cuvinte cheie precum: apartamente Bucuresti, agentie imobiliara, stiri, laptop etc etc DAR NU IMPOSIBIL. 

Cu ENORM de multa munca, pe o durata mare de timp se pot obtine si aceste rezultate. Insa pentru majoritatea siteurilor si cand spun majoritate ma gandesc la peste 80% concurenta pentru cuvintele cheie este in jurul a 2-3 milioane de rezultate, lucru care face mult mai usor accesul pe prima pagina.

Un web site cu continut proaspat, continut unic, care este administrat in mod corect, poate obtine rezultatele scontate. Un website static, cu continut copiat nici nu merita sa fie promovat. 

In pozitionarea in rezultate Google conteaza mai multe aspecte, printre cele mai importante:

- Continut unic si nou
- Optimizarea on-site, folosirea corecta a functiilor - bold, h1, h2 ... h6, prima propozitie pe site, etc, etc
- Linkuri interne si backlink-uri catre site (home si deep links)
- Linkuri din site-uri "social" - Facebook, Twitter, Digg, Stumple, etc
- Pozitionarea in Alexa.com si numarul de linkuri catre site

In momentul in care un site, indiferent de nisa pe care lucreaza are toate aceste aspecte indeplinite, ori cat mai multe dintre ele, evident, cu toate amanuntele, cateva zeci la numar, atunci poate ajunge pe prima pagina, insa cu multa grija, deoarece Google previne accesul pe prima pagina site-urilor lansate recent, respectiv mai noi de 3 luni, care tintesc cuvinte cheie cu trafic masiv! Acel Google Sandbox are un scop si functioneaza: previne ca site-uri de tip SPAM sa iti apara in rezultatele cautarilor tale. Acelasi mecanism il are in spate si notiunea de LINK VELOCITY - daca un site castiga mii de link-uri rapid,  in decurs de zile, saptamani dupa lansare acesta va fi penalizat, urmand sa fie aruncat intre ultimele pagini ale rezultatelor ori exclus de tot din indexul Google.

Daca doriti sa stiti cum poate si site-ul dvs sa fie pe prima pagina in Google, accesati pagina de contact si oferiti-ne cateva detalii, o sa va contactam in cel mai scurt timp posibil.

TOP-SEO.RO
Idei, Sfaturi, Solutii
Creat din pasiunea!



2 comments:

  1. This is very good article. Google translator works for me. :)

    ReplyDelete
  2. You shared a useful information regarding the SEO. I always looking for such a informative blog to enhance my SEO knowledge.

    Thanks
    Rakesh
    SEO Expert

    ReplyDelete

1. Incercam sa fim decenti in limbaj
2. Nu te cheama nici termopane, nici masini, nici retete culinare, te simti ?

Cu siguranta o sa iti placa urmatoarele articole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share