Friday, December 29, 2017

PinkPost preia Divizia Postala a Sameday Courier

PinkPost preia Divizia Postala a Sameday Courier

Miscare surpriza in piata de servicii postale, Pink Post ( noua entitate aparuta in urma fuzionarii Total Post si Post Master, sub indrumarea omului de afaceri Octavian Radu ) a preluat si Divizia Postala Sameday Courier. 

Aceasta era declaratia la momentul fuzionarii celor doua entitati sub denumirea de PinkPost: „Am văzut în fuzionarea celor două firme atât şansa de a reduce importante costuri redundante, cât şi un serviciu mai bun pentru clienţii noştri, prin creşterea frecvenţelor de livrări poştale. Nu în ultimul rând, profit pentru acţionari", a declarat Octavian Radu. "Economica.net"

Acum noua entitate PinkPost preia si divizia postala a Sameday Courier, tranzactia urmand a fi parafata in luna ianuarie 2018. Ramane de vazut termenii finali si ce anume implica acesta preluare si mai presus de toate, la ce costuri. Sameday Courier avea ca si clienti importanti pentru livrarile adresate, UPC Romania si mai multe filiale ale Directiei de Impozit si Taxe Locale. 
Dupa opt ani de pauza, Octavian Radu, fondatorul Diverta, investeste, in continuare, intr-o posta privata. Daca inainte de 2009 reteaua de librarii era cea mai mare afacere a sa, PinkPost – principalul concurent al Postei Romane – il preocupa cel mai mult în prezent, acest aspect fiind mai mult decat clar, mai ales dupa ultima miscare surpriza.



Pink Post – un nou nume în peisajul serviciilor poștale!

În luna aprilie 2017 Total Post a anunțat fuzionarea cu Post Master, companie deținută până atunci de Austrian Post Group. Acesta a fost cel mai recent pas din drumul început în 2009 în domeniul serviciilor poștale. În 2010, Total Post achiziționa TCE Post, fondată în 2006, principalul competitor pe piața privată a serviciilor poștale din Romania ... ( preluare de pe pinkpost.ro)
Elemente din notificarea primita: 


Ca urmare a unei tranzactii strategice structura Diviziei Postale Sameday, va fi preluata de Pink Post, impreuna cu portofoliul de clienti actual.

Motivele care au stat la baza deciziei board-ului de conducere sunt legate de:
  • Nivelul comercial al pietei de postal, dus in jos de politica comerciala gresita cu care a fost formata piata de postal in ultimii ani, nivel la care serviciile ajung sa fie vandute la preturi incorecte sau in cazul preturilor corecte ajung sa nu mai fie cumparate
  • Costul de oportunitate-in sensul in care in piata de curierat, exista sanse mult mai mari se a obtine cu aceeasi investitie mai mult
  • Costurile foarte mari investitonale care ar fi existat in cazul in care doream sa devenim lideri de piata in postal raportate la sansele de a amortiza in timp investitia
  • Intarirea Pink Post si consolidarea contractelor lor cu principalii generatori de volum postal din piata, la care ar fi foat foarte greu de ajuns

PinkPost ne transmite la nivel de top management ca are intentii bune, constructive si de dezvoltare pe termen lung, astfel incat din ceea ce ei spun, vor sa fie seriosi sa se tina de treaba.
Recomand tuturor sa ia in considerare oportunitatile de business sanatoase, care cu o securizare buna, pot duce la mai bine si sa lase la o parte prejudecatile sau inertia perceptiei concurentiale.

La finalul acestui mail va felicit pe toti pentru eforturile facute in acesti ani, cu precadere in ultimul an, un an marcat totusi de niste pasi importanti de dezvoltare.

Ramane de vazut ce aduce anul 2018 in peisajul postal din Romania! An Nou Fericit! 

0 comments:

Post a Comment

1. Incercam sa fim decenti in limbaj
2. Nu te cheama nici termopane, nici masini, nici retete culinare, te simti ?

Cu siguranta o sa iti placa urmatoarele articole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share