Friday, May 11, 2012

Promovare pe Facebook

Promovare pe Facebook

Facebook este o ciudatenie! A aparut dupa HI5, a primit 0 sanse de reusita si totusi acum, in acest moment detine 900 de milioane de conturi active. A avut loc si lansarea IPO la bursa, care a fost depasita, reusind sa adune peste 10,5 miliarde de dolari pentru fondatorii Facebook. In Romania Facebook are aproximativ 3,5 milioane de conturi. Cu ce te ajuta aceste informatii? Pai, daca este sa vorbim pe romaneste - iti strica 3,5 milioane de potentiali clienti ?! Nu? Pai atunci, hai sa discutam despre cum sa beneficiezi de puterea lui Facebook - Share & Like = Vanzari ! ;)

Recent, un oficial Google, anunta ca Google indexeaza in timp real comentariile de pe Facebook, ceea ce este un adevarat diamant pentru specialistii SEO, poate devenii un cosmar daca afacerea ta primeste comentarii negative, stim cu totii cat de afectata poate fi o afacere de un razboi de "guerilla", fie cu clientii, fie cu concurenta, care de cele mai multe ori nu se sfieste sa arunce cu rahat in curtea ta!

Facebook poate reprezinta o oportunitate gratuita de promovare pentru afacerea ta, poate genera vanzari si poate promova in mod gratuit brandul companiei tale. Cum faci asta ? Simplu, sunt cativa pasi de urmat pentru ati asigura succesul. 

Nu uita ca prietenul nostru, Google, te poate ajuta foarte mult, tocmai de aceea, include pe site-ul afacerii tale si un buton de share - iti recomand addthis, dar nu este obligatoriu, il recomand pentru este usor de folosit, este foarte rapid, este gratuit si include pe langa google + 1, facebook like si tweet alte peste 100 de retele de promovare. 

Cateva sfaturi pentru o utilizare eficienta a retelei sociale Facebook:

1 Creati un Fan Page pe Facebook
Pagina de utilizator va permite un numar maxim de 5.000 de prieteni, pentru a promova o afacere cu succes creati o pagina pentru fani ( Fan Page ) personalizate dupa sectorul dvs de activitate.

2. Lansati o campanie de BUZZ Marketing !
Utilizati pagina si contul de Facebook pentru a va promovare brandul si produsele, lansand concursuri, organizati mici prezentari, degustari, etc
Publicati stiri si informatii despre domeniul dvs de activitate - eventual chiar pe propriul blog !
Creati o legatura intre site si contul de Facebook

3. Cautati prieteni comuni, cu interese comune!
Sunteti o afacere din Bucuresti ? Facebook va permite sa alegeti prieteni doar dintr-o zona geografica, care au urmat cursurile unei anume institutii de invatamant, ori candva ori in prezent lucreaza la o anumita companie. Selectati aceste persoane, pentru ca sunt, cu siguranta, interesate de domeniul dvs de activitate.

4.  Efectuati sondaje / chestionare
Este foarte important sa implicati publicul tinta, sa fie activ, sa se simta integrat, tocmai de accea cereti parerea lor prin sondaje, chestionare ori alte forme de exprimare. 

5. Recrutati prin Facebook
Puteti chiar sa organizati un concurs pentru un post temporar ori full time prin intermediul Facebook, acest lucru ducand si la promovare brand-ului dvs. Este simplu si cine stie ce surprize va poate aduce, poate cineva din cei 3,5 milioane de utilizatori de Facebook din Romania este chiar ce dvs cautati!

6. Utilizati Facebook Ads
Facebook are propria platforma de promovare, Facebook Ads, prin care puteti targeta utilizatorii in functie de localitate, de studii, de locul de munca, de sex, de interesele publicate pe site, etc etc
Cautati pe internet si o sa gasiti si coduri ( cupoane Facebook) pentru aceste reclame, pentru a vedea care este ROI-ul in urma unei asemenea campanii. 

Cam atat pentru moment despre Facebook ! 

TOP-SEO.RO
Sfaturi, Idei, Solutii
Creat din pasiune

0 comments:

Post a Comment

1. Incercam sa fim decenti in limbaj
2. Nu te cheama nici termopane, nici masini, nici retete culinare, te simti ?

Cu siguranta o sa iti placa urmatoarele articole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share