Saturday, June 30, 2012

Cum sa scazi Alexa RANK

Cum sa scazi Alexa RANK


Da, in general toata lumea cauta cum sa urce, cum sa creasca, ori in cazul Alexa.com, un factor in optimizarea unui site, cei care au mai avut de a face au aceasta unealta, stiu ca totul este "pe invers"!
Aici un rank cat mai mic inseamna ca esti mai bun ! Adica site-ul tau trebuie sa detina un rank cat mai mic, ca sa fie in top. 


Alexa.com este un site de statistica online care stabileste in functie de numarul de linkuri si de traficul pe care un web site il detine care este pozitia lui in topul mondial, in imaginea alaturata aveti top 10 mondial in acest moment.  Acest lucru afecteaza si rezultatele obtinute in motoarele de cautare, inclusiv Google. Cu cat site-ul tau detine un ranking mai mic in Alexa (adica are trafic mare si multe linkuri indexate) cu atat va fi mai bine pozitionat in rezultatele Google. 

Exista multe basme despre Alexa, multa speculatie si multa, enorm de multa iditotenie ! o mica parte o gasiti aici , dintre toate informatiile de acolo, cea mai nerelevanta este, dupa parerea mea :

"Cateva metode pentru a va creste Alexa Rank:
  • Inscrieti-va site-ul pe Alexa.
  • Downloadati Alexa Toolbar si instalati-l. (foarte important)
  • Pune-ti pe website-ul dumneavoastra Alexa Widget.
  • Scrieti un articol despre Alexa. " 
Sa analizam putin cele afirmate:

Site-urile nu se inscriu in Alexa. La fel cum nu se mai practica trimiterea spre indexare catre Google, intrucat site-urile sunt mai bine "privite" daca exista link-uri pe alte site-uri care trimite catre site-ul tau.
Nu exista nici o legatura demonstrata intre instalarea Alexa Toolbar si pozitionarea site-ului personal! SF-uri!
Nu este recomand sa umpleti site-ul personal de Widget-uri inutile, inclusiv cel de la Alexa!
CHIAR NU CONTEAZA DACA SCRII DESPRE ALEXA !!! 

Ultima afirmatie este, in limbaj direct - " MAXIM AM ZIS !" ! Adica, prin extrapolare daca scriu un articol despre Google, acesta o sa devina cel mai bun prieten al meu si o sa iesim impreuna la bere si o sa ne dam reciproc like-uri! Iar pentru ca sunt cel mai bun prieten al sau, scriind acel articol, Google o sa imi pozitioneze site-ul pe prima pozitie la orice cautare! Idiotenie curata!

Alexa este important insa este o unealta "secundara". Alexa.com doar ofera un "ok de principiu", face o constatare a muncii depuse pentru optimizarea si promovarea unui site. Cu alte cuvinte, nu incercati cu disperare sa cresteti numarul de linkuri care apar in alexa.com pentru ca o sa aveti penalizari din partea Google! Lucrati absolut normal, intr-un ritm decent si Alexa va recunoaste aceste eforturi ! 


www.top-seo.ro Creat din pasiune
Sfaturi, Idei, Solutii 



2 comments:

  1. Enervant este ca advertiserii iti cer Alexa rank cat mai mic si nu au rabdare sa scazi decent in rang....

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Loreta Ai perfecta dreptate! Orice advertiser iti plateste campania intr-o anumita modalitate, insa pe el il intereseaza o singura cifra - la cata lume ajunge reclama lui ? :( Cu alte cuvinte, sunt putini cei care cauta o nisa, chiar daca ai 500 de unici pe zi, sunt foarte bine targetati, nu prea conteaza, suntem in epoca lui click-click-click si trebuie mii, zeci de mii, sute, milioane ... Multa bafta in scaderea rank-ului Alexa.com ;)

      Delete

1. Incercam sa fim decenti in limbaj
2. Nu te cheama nici termopane, nici masini, nici retete culinare, te simti ?

Cu siguranta o sa iti placa urmatoarele articole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share