Monday, July 2, 2012

Ce se face in SEO ? De ce este scump SEO ?

Ce se face in SEO ? De ce este scump SEO ?


Pentru ca am avut mai multe discutii cu potentiali clienti si in urma trimiterii unor oferte am primit raspunsuri de genul:

- De ce atata ? 
- Da' ce faceti mai exact ? 
- Nu se poate mai ieftin ?
- Daca reducem numarul de linkuri, nu reducem si costurile ?
- Alt tip de SEO nu exista ?
- O sa urce site-ul pe prima pozitie ?


Am gasit o mica povestioara, o stiam in esenta, dar nu chiar cuvant cu cuvant, am gasit-o pe Kudika, o postez mai jos:

La o fabrica veche, un instalator batran, care lucrase acolo de zeci de ani, avea grija de masinariile vechi. Aproape toate stateau sa cada, dar omul fiind acolo de atata vreme, stia exact ce sa le faca sa mearga non stop.

Intr-o zi fabrica se vinde, iar noul patron se gandeste sa faca niste reduceri considerate inutile. Vazand ca toate masinariile merg perfect de atata vreme, decide sa il dea afara pe batran, in ciuda protestelor celorlalti angajati. Il da afara, iar timp de 3 luni totul merge perfect si noul patron se bucura ca a luat o decizie buna si a evitat platirea unui salar inutil timp de 3 luni. Asta pana cand intr-o zi, una din masinarii se strica si toata fabrica se opreste odata cu ea, iar pentru ca nimeni nu avea experienta cu masinariile vechi, la sfatul angajatilor, patronul il suna pe batran sa vina sa ii repare masinaria, la care acesta raspunde:

- Ok, vin, dar de cand m-ati dat afara mi-am inceput propria afacere si va trebui sa va taxez conform preturilor mele pentru reparatie.

Neavand vreo alternativa, patronul accepta si peste o ora il primeste in fabrica pe batran. Acesta se uita la masinarie 2 minute, analizeaza situatia, isi pune jos cutia de scule si scoate din ea un ciocanel. Desface masinaria si cu tact, o loveste odata incet cu ciocanul. *pac* Masinaria porneste si odata cu ea toata fabrica. Dupa care merge la patron, acesta vizibil fericit, si ii inmaneaza factura: 10,000 €.

- Cuuuum? Pai tu incerci sa ma furi aici? Cum naiba sa iti dau 10,000 € pentru atat? Doar ai stat 5 minute si ai dat odata cu un amarat de ciocan.Auzindu-l pe patron si vazandu-l cu spume la gura, batranul scoate un creion, taie pe factura peste suma intiala si scrie din nou:Itemizarea costurilor

- Dat cu ciocanelul in masinarie - 100 €

- Stiinta si experienta de a da exact cu ciocanul care trebuie, exact in locul in care trebuie - 9,900 € "


Cam asa stau lucrurile si in acest domeniu - optimizare unui web site, promovare online, SEM, promovare pe Facebook, servicii complete SEO, consultanta, audit, etc, etc sunt termeni pe care orice persoana ii poate repeta, INSA nu toate lumea detina cunostiinte, experienta de a da exact cu ciocanul care trebuie, exact in locul in care trebuie! Pentru multa lume este greu sa mai fie increzatori in orice fel de promisiuni, deja sunt tepuiti, cel putin o singura data, daca sunt usor naivi, chiar de mai multe ori. Acest aspect arunca rahat in principal in domeniu, dar si in cei care practica aceasta activitate si chiar asigura beneficii reale clientului la sfarsit de campanie. 
Ramane la latitudinea fiecarui posesor de site daca si cu cine doreste sa colaboreze. Insa mare atentie, SEO nu este SCUMP, este doar o impresie. Discutati cu cel care va efectueaza oferta de pret si aflati de ce sunt costurile atat de mari, asta in cazul in care oferta SEO propusa vi se pare scumpa. In caz contrar, verificati macar o parte din rezultatele prezentate in portofoliu pentru a avea macar o mica certitudine ca persoana / firma respectiva stie ce face. 



www.top-seo.ro Creat din pasiune
Sfaturi, Idei, Solutii 

0 comments:

Post a Comment

1. Incercam sa fim decenti in limbaj
2. Nu te cheama nici termopane, nici masini, nici retete culinare, te simti ?

Cu siguranta o sa iti placa urmatoarele articole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share