Sunday, July 1, 2012

Optimizare pagini web

Optimizare pagini web

Procesul de optimizare a unei pagini web incepe "din fasa", exact precum un copil. Daca in cazul copilului sunt importanti cei 7 ani de acasa, in cazul unei pagini web este important modul in care este construita, de firma ori freelancer-ul care se ocupa de web design. In cadrul unei pagini web sunt importante:
  1. Folosirea meta tag-urilor
  2. Folosirea corecta a formatarii textuale ( H1, H2, H3 ... alt image, etc)
  3. Utilizarea textului boldat
  4. Utilizarea de link-uri interne
  5. Inserarea de imagini

1. Folosirea meta tag-urilor - In procesul de optimizare a unei pagini web este important sa fie utilizate meta tag-urile title, keywords si description. Fiecare dintre acestea detin o anume relevanta in cautari.

2. Folosirea corecta a formatarii textuale ( H1, H2, H3 ... alt image, etc) - Orice pagina poate contine anumite texte, insa modul in care aceasta pagina este formatata (pe romaneste, organizata) poate avea o mai buna pozitionare in rezultate. Este important sa existe o legatura intre continutul paginii web, titlu paginii si textul care este inclus intre meta tag-urile de tip <H>. H = Heading Adica titluri, subtitluri, etc etc

3. Utilizarea textului boldat - Dupa cum vedeti si pe www.top-seo.ro utilizez destul de des textul boldat, intrucat acesta este si va mai ramane o perioada considerat de o mai mare importanta decat textul simplu. Si modul italic are o anume relevanta, insa mai mica. Utilizati textul boldat pentru a scoate in evidenta cuvintele cheie dorite a fi optimizate

4. Utilizarea de link-uri interne - Pentru o mai buna optimizare a unei pagini web incercati sa creati linkuri interne cat mai des, cu alte cuvinte, faceti trimiteti de pe o pagina catre alta, evident, paginile care sunt mai importante primesc mai multe linkuri iar textul ancora ( cel pe care se efectueaza click-ul) trebuie sa contina si cuvantul / cuvintele cheie dorite pentru optimizare ( pe romaneste: evitati sa faceti linkuri de tip "aici" "click aici" "acolo" etc)

5. Inserarea de imagini - Google images si alte servicii asemanatoare asigura in prezent aproximativ 10-15% din vizitatori, ori daca dvs nu includeti imagini pe site-ul dvs, cum sa fie aceasta gasit intr-o concurenta din ce in ce mai acerba. 

Deci, pe scurt, procesul de optimizare a unei pagini web trebuie sa fie efectuat de la bun inceput si trebuie sa bifeze cat mai multe dintre caracterisiticile descrise mai sus. Ar fi ideal sa fie toate, insa oricum, indiferent de pagina si indiferent de cuvantul cheie dorit pentru optimizare, fiecare pagina trebuie sa atace 1-2 cuvinte cheie si sa existe o legatura intre toate aspectele enumerate mai sus. ( pe romaneste - pagina nu trebuie sa aibe un titlu de pisici, sa contina un text boldat despre caini, sa trimita un link intern cu textul crocodili, sa contina o imagine cu un cangur si de fapt pagina respectiva prezinta maimute!) Pastrati logica si creati pagini pentru utilizatori, Google va aprecia acest lucru !!!

www.top-seo.ro Creat din pasiune
Idei, Sfaturi, Solutii 

0 comments:

Post a Comment

1. Incercam sa fim decenti in limbaj
2. Nu te cheama nici termopane, nici masini, nici retete culinare, te simti ?

Cu siguranta o sa iti placa urmatoarele articole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share