Sunday, February 16, 2014

Optimizare site seo

Optimizare site SEO

Se vorbeste mult despre optimizare, despre SEO, despre site-uri. Multa lume discuta despre optimizare site-ului SEO, insa nu multi sunt cei care pricep ce se intampla in tot acest proces. Ce inseamna SEO ? SEO este prescurtarea de Search Engine Optimization si face referire la intregul mecanism prin care un site ajunge sa ocupe primele pozitii in rezultatele motoarelor de cautare pentru cuvinte cheie din domeniul de activitate. 

Si totusi, pentru un novice ce este important ? Cum se poate face optimizarea unui site web recent lansat ? Optimizarea unui site are 2 mari etape: on site ( ceea ce vede si vizitatorul tau in momentul in care acceseaza siteul ) si off site ( ajutor din afara siteului, ori mai bine spus linkurile catre trimit catre siteul tau).

Optimizarea onsite este o parte importanta a intregului proces de SEO, fara ea ( optimizarea ), site-ul nu prea poate ajunge intre primele rezultate. Daca te intrebi care sunt cele mai importante lucruri din pagina, tag-uri care trebuie modificate pentru ca siteul tau sa ajunga pe prima pagina atunci raspunsul este - si nu neaparat in ordinea "Greutatii" ( importantei acordate de algoritmul Google):

- prima propozitie din textul care este pe site-ul tau
- meta tag-ul title
- meta tag-urile keywords si description ( Google a declarat recent ca INCA tine cont de ele, chiar daca relevanta lor a scazut mult)
- folosite textului boldat ( Google considera textul asta mai important decat asta)
- utilizarea formatarii speciale - heading-urile de la 1 la 6 :

SEO 

onsite 

offsite 

promovare 

Importanta lor scade pe masura ce marimea ( 1 fiind cel mai mare text, in cazul de mai sus - SEO) scade. 

Optimizarea offsite - Aici intervine o alta parte importanta a intregului proces de optimizare. Dupa parerea mea exista 2 parti - castigarea de linkuri si promovarea sociala.

Castigarea de link-uri - se face prin: articole, inscrieri in directoare web, comment-uri pe bloguri ( dofollow, nofollow), schimb de linkuri.

Promovarea sociala - a devenit un factor esential in algoritmul Google si face referire la numarul de mentionari a adresei web a siteului tau in diverse platforme, dintre cele mai importante - Facebook, Twitter,  Google+, Del.icio.us, Pinterest, Digg, Youtube, Linkedin, etc


Optimizarea este un proces complex, de cele mai multe ori foarte greu de digerat de catre o persoana care nu a avut tangente cu mediul online si nu cunoaste algortimul din spatele acestor interventii asupra site-ului.
Pentru cineva care nu stie cu ce se mananca promovarea in mediul online, faptul ca o persoana sta 4-6 ore pe zi in fata unui calculator, deschide zeci de pagini web, sute de grupuri pe Facebook, face o postare si inchide respectivul website poate parea o mare pierdere de timp.
Insa rezultatele se vad vazut zi de zi, site-ul vizat de campanie urcand in pozitii, avand mai multe vizite, primind un ranking mai bun de la Alexa si aducand profit posesorului.



Sfaturi, Idei, SOLUTII
TOP-SEO ROMANIA
by Tudor Stancalau,
0743.855.256
office@top-seo.ro




0 comments:

Post a Comment

1. Incercam sa fim decenti in limbaj
2. Nu te cheama nici termopane, nici masini, nici retete culinare, te simti ?

Cu siguranta o sa iti placa urmatoarele articole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share