Tuesday, April 15, 2014

Avertizare Google – nu mai trimiteti articole in directoarele de articole

Avertizare Google – nu mai trimiteti articole in directoarele de articole


Google, prin reprezentantul sau, Matt Cutts, a facut referire la incarcarea de articole in directoarele specializate, precizand ca in viitorul apropiat acest lucru va dauna grav site-ului dvs, intrucat Google va considera acest continut ( chiar daca aveti continut unic, real si bine scris! ) un continut cu provenienta indoielnica, de o calitate scazuta, mai pe scurt – un continut de tip gunoi „garbage content”.




Majoritatea directoarelor de articole au fost vicime ale update-ului Panda, prima versiune, avand o cadere libera in rezultate si implicit in vizitatori iar acum, ca si rezultat, indiferent de cat de bun este articolul dvs si indiferent pe ce cuvinte cheie vitale pentru domeniul de activitate aveti linkurile, lui Google sa nu mai ii pese de existenta lor.

Google a postat recent un video pentru ajutorul webmasterilor in care Matt face referire si la aceste directoare web specializate in articolele de promovare:
 
„Este corect, noi, Google, nu ne mai pasa, de fapt nu mai privim favorabil acest tip de siteuri. Unele au reusit sa colecteze o faima negativa, de-a lungul timpului. Pentru a ne improspata memoria – un director web pentru articole este un site unde practic tu scrii tri, patru, cinci sute de cuvinte de continut, incluzi un mic bio, ori cateva informatii despre tine si la final ai dreptul sa iti postezi doua-trei linkuri cu texte ancora puternice catre domeniul tau, apoi publici articolul si oricine poate sa il descarce, sa il publice, unii chiar platesc pentru acest lucru. Unii considera utia informatii si tu, cel care postezi, speri ca, cati mai multi sa preia informatia si sa castigi cateva linkuri”. In practica insa am vazut ca exista cateva chestii care difera.  De-a lungul timpului am vazut o crestere semnificativa a continului de tip spammy, continut pulverizat prin tot internetul cu ajutorul agregatoarelor, in speranta ca cineva va descarca si utiliza continutul. Exista cateva aspecte algoritmice implicate, pe care nu le descriu acum in detaliu. Recomandarea mea personala este sa nu publicati asemenea articole, mai ales pe asemenea siteuri, incheie prezentarea Matt.


Daca dorim sa ramanem in gratiile Google, din pacate J , trebuie sa respectam normele si orientarile lor. Este aproape la fel ca si cum nu ai avea propriul continut, ci unul virtual, realizat de catre ei. Desigur, putem ignora aceste recomandari si sa cautam alte surse de trafic, dar cat de realist este asta ?

TOP-SEO ROMANIA,
Creat din pasiune,
office@top-seo.ro 

0 comments:

Post a Comment

1. Incercam sa fim decenti in limbaj
2. Nu te cheama nici termopane, nici masini, nici retete culinare, te simti ?

Cu siguranta o sa iti placa urmatoarele articole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share