Monday, March 5, 2012

Pret realizare site

Pret realizare site


Este una dintre cele mai frecvente cautari pe Google, cu relevanta pentru cei care doresc un web site si sunt interesati de pret.


Insa oare este corect ? Este bine sa fi interesat de pret si abia ulterior de calitate ? De serviciile de design oferite? De facilitatile suplimentare ( optimizare, promovare, etc) ?


Cati dintre voi mergeti la magazin si cumparati branza ( feta, telemea, nu conteaza ) cereti o mica mostra? Intrebati procentul de lapte din branza ? Intrebati de stabilizatori ? Potentiatori de aroma ? Coloranti ? Conteaza numai pretul afisat ? 


Aici incepe adevarata problema ! Exista mai multe categorii de furnizori de servicii de realizare a unui web site, cel putin din punctul meu de vedere:


1. Cei care stiu si ofera dar cer tarife absurde - Sufera de personalitati multiple, gen - eu sunt Dumnezeul internetului si fara mine nimic nu va fi realizat! - De obicei exista pe baza unui brand deja bine implementant, cu putere in mediul online. Nu am nimic cu nimeni dar pentru o amarata de pensiune, cu un site simplu - 8 pagini si un formular de contact sa ofertezi cu 680 de euro "ca-i promotie" ... este bataie de joc !
2. Cei care stiu, ofera si cer un pret decent - Sunt categoria cea mai buna, insa sunt putini si trebuie multa rabdare pana il gasesti pe acela. De obicei este o firma mica, 1-5 angajati, eventual un freelancer.
3. Cei care nu stiu, ofera si te fac sa pierzi timp si bani - De astia este plin netul ! Iti arunca un site in fata, sunt mari web designeri, de obicei sufera de personalitati multiple - noi, firma noastra, etc si sunt doar niste pustani, plini de cosuri care iti arunca 3 imagini intr-un sablon CSS, intre o partida de lapte-gros in spatele blocului si ducerea gunoiului la ordinul lui mami.


Ideea din spatele acestui post este sa alegeti cu mare atentie furnizorul de servicii de web design. Nu sariti cu capul inainte, o sa regretati! Aveti mai jos cateva hint-uri despre ce anume sa cereti de la viitorul furnizor de servicii pentru realizarea site-ul companiei dvs:


1. Aflati informatii suplimentare despre ei, cereti fara nici o jena un portofoliu, daca nu este pe site si verificati eventualele link-uri de pe siteurile din portofoliu catre site-ul furnizorului.


2. Cereti o lista cu ceea ce va ofera - CONCRET ! - x pagini, y imagini, etc etc


3. Cereti ori negociati urmatoarele:
3a - optimizarea link-urilor
3b - optimizarea imaginilor
3c - optimizare on site
3d - promovare online

4. Nu uitati, toate sfaturile sunt mai bune pe www.top-seo.ro ! SUNT SI GRATUITE ! :)

0 comments:

Post a Comment

1. Incercam sa fim decenti in limbaj
2. Nu te cheama nici termopane, nici masini, nici retete culinare, te simti ?

Cu siguranta o sa iti placa urmatoarele articole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share